Select Page
El Consell Comarcal i els alcaldes del Gironès expressen a Jordi Agustí les seves inquietuds pel cànon de l’aigua que assumeixen els ajuntaments i, també, pel nou model de sanejament que s’està plantejant.
El Consell Comarcal del Gironès ha celebrat aquesta tarda un Consell d’Alcaldes amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i el Director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí. Aquesta trobada responia a la petició que els Alcaldes, el passat 29 de novembre, van realitzar al President de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) Miquel Buch, a qui van mostra la seva inquietud per qüestions vinculades a l’ACA i que afecten els municipis del Gironès. 

Durant la trobada amb els alcaldes i alcaldesses del Gironès, el conseller de Territori  de la Generalitat, ha reconegut que en els darrers anys, la gestió de l’Agència Catalana de l’Aigua no ha estat prou afortunada. “Durant anys l’exigència que es transmetia al món local no es corresponien ni revertia la inversió cap al món local” ha assegurat Rull. Així, ha explicat que l’any 2010, l’ACA tenia un endeutament de 14 milions d’euros. Aquest endeutament ha passat a ser actualment de 207 milions d’euros. “L’esforç fet pel món local ha permès revertir la situació i per tant, en els propers 5 anys es podrà fer una inversió de 600 milions d’euros” ha explicat Rull.

 Rull també ha assegurat que en els propers anys es proposarà un model on els municipis i el món local tinguin més poder a canvi de tenir un sistema més ordenat i simplificat. 

Segons el president del Consell Comarcal, Jaume Busquets , “Els Alcaldes són les persones que millor coneixement les inquietuds i les dificultats de la gestió de l’aigua. El Consell d’Alcaldes d’avui ha servit per poder debatre obertament sobre les inquietuds amb els responsables de l’ACA i de la Generalitat”.

Nota publicada, divendres 21 d’abril de 2017