Select Page

93 activitats per fomentar la lectura al Gironès sota el paraigua de al Gironès llegim han estat programades en 16 municipis de la comarca. Com a novetat hi ha hagut la incorporació del Consorci de Normalització Lingüística en l’activitat.

El Consell Comarcal del Gironès valora molt positivament tant la implicació dels municipis com l’èxit de participació en les diferents activitats proposades.

El Consell Comarcal del Gironès ja està treballant en la tercera edició que vol aglutinar més pobles i programar més activitats per fomentar la lectura a la comarca.
La segona edició de “Al Gironès, llegim!”, programa de foment de la lectura ha celebrat aquest divendres l’acte de cloenda a la Biblioteca de La Sitja de Fornells de la Seva amb l’espectacle Llibràlegs. Es tracta d’una trobada de diàlegs breus entre dos actors i els seus respectius personatges enmig d’una biblioteca en què els llibres i la paraula són els protagonistes. Una oportunitat per escoltar el que normalment se’ns veda amb la llei del silenci.

Des del Consell Comarcal es vol donar continuïtat al projecte, ja que el balanç ha estat molt positiu tant per les xifres de participants com per la bona acollida mostrada pels Ajuntament de la comarca.  “Després de la bona acollida del programa ja estem posant fil a l’agulla en la tercera edició”, assenyala Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès.

S’han programat més de noranta-tres activitats que han permès que molts lectors de la comarca i de fora, hagin pogut participar en les diverses activitats. “Coincidint amb que
aquest 2017 és l’any del Turisme Sostenible es va pensar que seria molt bonic que totes les activitats tinguessis un denominador comú, els viatges”, ha afegit Roca.

“Al Gironès, llegim!” s’ha consolidat com a activitat comarcal de foment de la lectura. Segons Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, “la clau de l’èxit rau en el fet que es tracta d’un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura. Al Gironès, llegim ha permès als lectors conèixer els diferents municipis a partir d’activitats relacionades amb la lectura”

Nota de premsa, divendres 21 d’abril de 2017