Select Page
Del dijous 29 de juny, fins al dissabte 8 de juliol Emergent2017 omplirà la comarca del Gironès d’arts escèniques amb actuacions diàries als diferents municipis: Sarrià de Ter, Quart, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix i Madremanya.
Tota la programació es pot consultar a la pàgina oficial del festival www.festivalemergent.cat
Quimi Portet, Roger Mas, Anna Plotnikova, Peyu. Quartet Mèlt o Tortell Poltrona són alguns dels noms que integren el cartell de la tretzena edició d’Emergent, el Festival d’Arts Escèniques del Gironès. La cita se celebrarà del 29 de juny al 8 de juliol i portarà a un gran nombre d’artistes de diferents disciplines a sis pobles de la comarca del Gironès: Sarrià de Ter, Quart, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix i Madremanya

Aquest migdia a la Plaça del Perelló de Vilablareix s’ha presentat oficialment la programació d’Emergent de la mà del President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, la Consellera de Cultura Maria Mercè Roca i director artístic del festival Pau Marquès.

El festival continua apostant pels artistes emergents i majoritàriament del país, juntament amb altres de més consolidats, en una programació clarament multidisciplinària repartida en el territori del Gironès i incidint especialment en poblacions petites de fins a 5.000 habitants.

Pau Marquès, ha indicat que es tracta d’un festival que combina en una sola nit diverses disciplines. “Teatre, música, màgia, dansa, poesia, humor, clown o el circ són gèneres que es fusionen a la perfecció i es converteixen la programació en un acte creatiu”.

El festival començarà el 29 de juny a Sarrià de Ter amb la música de Quimi Portet, els equilibris de Duo Laos o el monòleg de Marc Martínez, entre altres. A Quart hi ha previst entre d’altres actuacions, la de Roger Mas o Circ Pistolet. Pau Alabajos, Pere Hosta o l’humor de Faixedas són alguns dels artistes que actuaran el dissabte 1 de juliol a Cervià de Ter. El dijous 6 de juliol serà el torn de la música de Eduard Gener o l’humor del Peyu a Vilablareix i l’endemà 7 de juliol, el Fakir Testa o la música del Quartet Mèlt seran presents a Fornells de la  Selva. L’últim dia d’Emergent serà el dissabte 8 de juliol a Madremanya amb actuacions com Paula Valls i Tortell Poltrona entre altres.

Maria Mercè Roca ha indicat que la voluntat del festival és “propiciar que la cultura arribi a tothom”. La centralitat dels emplaçaments, els preus populars, la proximitat dels espectadors i la varietat de la cartellera són la raó de ser del festival, ha afegit Roca.

Per acabar, Jaume Busquets ha destacat el paper mancomunador del Consell Comarcal del Gironès en aquest festival. “Emergent és un festival de referència que vol apostar també pels valors d’artistes sortints” ha afegit Busquets.

El preu únic de l’entrada és popular: 10€ per persona el dia de la funció i 7€ si es compra anticipadament a l’Ajuntament de cada municipi. També es pot adquirir, a la mateixa taquilla, un abonament per 6 dies (30€) o per 3 (22€) i pels espectadors menors de 12 anys és gratuït. En totes les poblacions hi ha servei de bar i menjars cada dia.

Nota publicada, dimecres 31 de maig de 2017