Select Page
Les instal·lacions de l’ACM han acollit aquest dijous al migdia una reunió de treball del Fòrum Comarcal de l’ACM, que ha reunit més d’una quarantena de representants comarcals. La sessió estava centrada en parlar de la incorporació de les polítiques de joventut al contracte programa i de la nova proposta del decret sobre menjadors escolars.

La convocatòria ha tingut molt interès per la importància dels canvis que es poden produir a curt termini en aquestes competències dels consells comarcals. Així, s’ha parlat del gran paper que els consells comarcals tenen en la gestió de serveis a la ciutadania, com a una de les administracions més properes als ciutadans.
En primer lloc, s’ha parlat de la posició que l’ACM ha de prendre respecte a la proposta de nou decret de Menjador Escolar. Els consells comarcals representats a la reunió són partidaris de fer-se càrrec de la gestió dels menjadors escolars de les seves comarques, però han exposat que si es contemplen altres sistemes de gesió no volen assumir-ne la responsabilitat. Al mateix temps, han reclamat poder participar en el disseny dels plans de funcionament de cada centre en tot allò referent al servei de menjador.
En segon lloc, durant la trobada s’ha consensuat la posició de l’ACM sobre les polítiques de joventut. Des de l’any 1993 els consells comarcals tenen competència en matèria de joventut (segons el Decret 187/1993, de 27 de juliol, de delegació de competències de la Generalitat en matèria de joventut a les comarques) en coordinació amb els municipis. S’ha consensuat que el foment de polítiques de joventut l’han continuar fent coordinadament municipis i consells comarcals, ja que aquests últims disposen d’una visió àmplia i unificada de la comarca i els seus joves.
El president del Fòrum Comarcal de l’ACM, Jordi Xargay, ha aprofitat la trobada per anunciar que, amb motiu dels 30 anys de la creació dels ens comarcals, s’iniciaran una sèrie de trobades per les diferents vegueries per commemorar l’efemèride. També s’aprofitarà la visita al territori per consensuar una posició conjunta dels consells comarcals dins el debat sobre el futur del món local. “Molta gent opina sobre el futur dels consells comarcals, però cal que els que hi treballem dia rere dia, puguem aportar la nostra visió i experiència”, ha reblat Xargay.