Select Page
•    Amb l’Auditori de Girona ple de gom a gom, més de 1200 persones han gaudit del concert del festival de final de curs de l’Escola de Música del Gironès.

Aquest diumenge  18 de juny, a les 12 del migdia,  l’Escola de Guitarres del Gironès han donat el tret de sortida al concert de final de curs de l’Escola de Música del Gironès. A continuació ha estat el torn dels Petits Músics i els alumnes del Cant Coral. Finalment els alumnes d’iniciació, preparatori 1 i 2 i la Jove Orquestra del Gironès, han tancat la part matinal del Concert.

Durant el matí, més de 1.200 assistents han pogut gaudir de cançons populars com “Els Tres Porquets”  fins a peces de la banda sonora dels Pirates del Carib. Una combinació perfecte, perquè els alumnes i els professors de l’EMG hagin mostrat el resultat de tot el curs i nombroses hores d’assaig.

El concert s’ha reiniciat a 2/4 de 6 de la tarda, novament amb  el torn de l’Escola de Guitarres, del alumnes d’aprofundiment i música a mida del llenguatge musical, la Jove Orquestra del Gironès i La Banda.

Durant el concert de la  tarda, amb el mateix nombre de públic,  s’han pogut escoltar peces com “Quan tot s’enlaira” dels alumnes de llenguatge musical o “Més Lluny” interpretada juntament amb la col•laboració de diverses corals. “Abril del 74”, ha estat una de les peces escollides per l’Escola de Guitarres.

Per altra banda la Jove Orquestra ha interpretat “Viatge a Ítaca” i, seguidament, La Banda ha fet aixecar el públic de la cadira amb la cançó reivindicativa de “L’Estaca”.

El Concert de la tarda s’ha basat en cançons catalanes, una barreja de melodies de sempre de Llach amb la frescor de joves intèrprets com Txarango. La diversitat musical oferta en aquesta part del concert ha donat lloc a llargs aplaudiments, resultat de l’excel•lent interpretació de les diferents obres.

Segons Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès, l’Escola de Música del Gironès és el clar exemple de què “junts sempre es pot arribar més lluny”, en referència al treball col·laboratiu dels ajuntaments de la comarca per tal que l’ensenyament musical pugui arribar a tots els pobles. Busquets ha afegit  que els alumnes són la raó de ser de l’Escola, i ha agraït a totes les famílies, a tot l’equip directiu de l’EMG i als ajuntaments pel seu paper clau perquè l’EMG hagi pogut celebrar 28 anys.

Nota publicada, diumenge 18 de juny de 2017