Select Page
Més de 2.000 persones han gaudit dels diferents espectacles.
Emergent es consolida com un projecte de qualitat, innovació i proximitat amb el públic.

La 13ª edició d’Emergent, Festival d’Arts Escèniques del Gironès, es valora molt positivament com a projecte de qualitat perfectament consolidat i que ha adquirit un caràcter comarcal irrenunciable.

Enguany el festival tanca les seves portes superant els 2.000 espectadors malgrat l’anul•lació per pluja d’una de les seves nits. Després de 73 nits programades i 13 edicions, el passat divendres 30 de juny, a causa de la tempesta de calamarsa es va cancel•lar una funció per primer cop a la història del festival.

Emergent representa una excel•lent combinació entre qualitat, innovació i proximitat amb el públic.

L’Associació Fringe ha aconseguit desenvolupar un projecte diferent entre tots els altres festivals d’estiu, al mateix temps que han creat una magnífica i efectiva plataforma de nous valors de les arts escèniques.

El Consell Comarcal del Gironès, per la seva banda, ha potenciat i potencia un projecte que articula culturalment i de manera itinerant diversos pobles de la comarca, que esdevé una de les produccions artístiques de més qualitat dels pobles que l’acullen, que arriba també a un públic poc avesat a propostes culturals, i que crea un vincle de cooperació i mancomunació entre els diversos ens locals que hi formen part.

Segons el President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, “aquest festival fet en un sol municipi no tindria ni l’impacte ni el valor afegit que obté de la suma de poblacions. Sens dubte passaria molt desapercebut. És amb la creació d’una xarxa de municipis que s’enforteix considerablement la proposta: difusió, creació de públic itinerant, originalitat del format, major relleu mediàtic, accés a més públic, entre molts altres aspectes”

Han format part del 13a edició del festival: Quimi Portet, Roger Mas, Tortell Poltrona, Belda &Sanjosex, Peyu, Quartet Mèlt, Faixedas, Miquel Abras, Marta Pérez, Cia La Mano Jueves, Duo Laos, Les Anxovetes, Marc Martínez, Guillem Ramisa, Cia Zero en Conducta, Eduard Canimas, Circ Pistolet, Maria Villate, La Puça Diatònica, Anna Plotnikova, Pau Alabajos, Pere Hosta, Pablo Serna, Valeria Guglietti, Eduard Gener, Kerol, Xavi Lozano, Fakir Testa, Chey Jurado, Guillem Roma, Matthew McDaid, Pere Rafart, Maria Arnal i Marcel Bagés, Planeta Impro, Paula Valls i David Julià.