Select Page
Els diners s’utilitzaran per reduir la despesa energètica de les llars que es troben en problemes de pagament.
Pau Oliva, representant d’Humana Catalunya, ha entregat aquest dimecres al matí el xec de 1.000 euros al Consell Comarcal del Gironès. Aquest import s’utilitzarà per a la compra de bombetes LED dels “kits d’emergència” que es col•loquen en els habitatges en situació de pobresa energètica que participen en el projecte.

D’aquesta manera es pretén que aquestes llars redueixin la seva despesa energètica i, d’aquesta forma es pugi reduir les sol•licituds d’ajut presentades per a impagaments del rebut, ja que el preu final de la factura disminuirà notablement gràcies a aquesta il•luminació més eficient.
Des d’Humana es vol potenciar la formació, l’educació, la capacitació i el progrés de les comunitats dels països en vies de desenvolupament i, també, en la població del país. Aquest lliurament s’emmarca en el projecte destinat a les energies renovables i l’eficiència energètica.
Segons el President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, aquest és un projecte molt valuós perquè té una doble vessant, per un banda formar i assessorar als equips dels Serveis Bàsics d’Atenció Social de la comarca, a la resta de tècnics locals i a entitats o institucions diverses que ho requereixin, en matèria de conceptes bàsics sobre energia i sobre estalvi energètic i per l’altre, atendre les demandes directes de la ciutadania en matèria d’estalvi energètic. 
Per altra banda, el representat d’Humana Catalunya, Pau Oliva ha destacat el paper important de les administracions per poder desenvolupar campanyes de sensibilització envers l’estalvi energètic i de difusió del projecte, així com implementar mesures d’estalvi energètic als habitatges derivats al projecte i fer la valoració de l’impacte del projecte a les llars ateses. 
Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda a Catalunya. Impulsa un programa per a revertir part dels recursos obtinguts amb la recollida del residu tèxtil al territori més proper, amb la voluntat d’ajudar a col•lectius menys afavorits.

Nota publicada, dimecres 19 de juliol de 2017