Select Page

Per primer any, el Consell Comarcal del Gironès, conjuntament amb Òmnium Cultural Gironès, ha organitzat aquest vespre un acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la comarca.

La voluntat del Consell Comarcal és unir a tots els ajuntaments del Gironès al clam nacional d’afirmació de la identitat de Catalunya. Per aquest motiu, el Consell Comarcal fa entrega de la senyera i Òmnium Cultural de l’estelada, per tal que els municipis les hissin en un lloc emblemàtic del municipi.

 

A més a més, s’instarà a tots els alcaldes que comparteixin els diferents actes de celebració de la Diada i l’hissada de les banderes a les xarxes socials, per tal de poder-ne fer el màxim de difusió.

El President d’Òmnium Cultural Gironès, Sergi Font, ha subratllat “la importància que els actes tinguin un marcat caire comarcal perquè tot el Gironès participi activament dels actes de la Diada”. Paral•lelament, Font ha donat el suport de l’entitat cultural a tots els càrrecs electes per tirar endavant el referèndum.
Per altra banda, el President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha afirmat que res els farà enrere en la determinació de l’exercici de democràcia que es portarà a terme l’1 d’octubre. A més a més Busquets ha afirmat ” Estic il•lusionat per aquest nou país que estem construint i a punt d’estrenar. Un país normal, amb consciència de ser, sense perdre la identitat, un país resistent, que  afronta les adversitats, un país orgullós de ser país”.
Nota publicada, dijous 7 de setembre de 2017