Select Page
El ple del Consell Comarcal del Gironès d’avui ha aprovat una moció que condemna la violència i la repressió de la policia espanyola l’ 1 d’octubre amb les vots a favor de CIU, ERC, CUP i ICV -EN COMÚ. En contra hi ha votat Ciutadans i el Partit Popular mentre que el PSC s’hi ha abstingut. Veïns i Veïnes dels municipis de Sant Julià de Ramis, Aiguaviva i Girona van patir els efectes de l’ús de la força per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Gironès donarà suport a les decisions que prengui la Generalitat i el Parlament de Catalunya sobre el procés, un compromís que arriba en un dia de màxima expectació pel fet que demà a les 10 del matí s’acaba el termini que ha establert Mariano Rajoy perquè el President Puigdemont aclareixi si a Catalunya es va declarar la independència el 10 d’octubre

La moció ha demanat la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Entenen que va ser un dels principals responsables de l’actuació “violenta i desproporcionada” dels cossos policials espanyols durant el referèndum de l’1-O. El text de la moció és similar a la que altres ajuntaments i consells comarcals han aprovat en els últims dies per condemnar la violència i demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional. Així mateix, dona suport a les persones ferides arran de la “violència injustificada de l’Estat espanyol”.

Paral•lelament s’ha aprovat la Moció per exigir la llibertat dels presidents d’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart amb els vots a favor de CIU, ERC, CUP i ICV -EN COMÚ. El PP i C’s hi han votat en contra i, el PSC s’hi ha abstingut.

La moció que reclama exigir la llibertat immediata dels presidents, declara la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifesta la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il•legal. També denuncia la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació. A més a més, es demana a les institucions europees que no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura

Segons el President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, “No hi ha estat democràtic que jutgi les idees i, menys encara, que les empresoni.”

Nota publicada, dimecres 18 d’octubre de 2017