Select Page
La Consellera de Cultura, Maria Mercè Roca, el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona,  i la Directora de Documentació i Activitats de la Fundació Rafael Masó, Rosa M. Gil Tort, han presentant avui als Banys Àrabs de Girona les activitats per commemorar que aquest 2017 ha estat l’any Puig i Cadafach.

En aquest marc s’ha considerat oportú que la ciutat de Girona s’hi sumi amb una mirada detallada en aquest monument patrimonial i a la seva recuperació.  L’estudi i el debat sobre l’art “moresc”, la restauració, la valoració actual del monument i les troballes arqueològiques seran l’objecte monogràfic d’un seguit d’activitats, també orientades a explorar el paper i les relacions de l’arquitecte Masó amb Puig i Cadafalch, així com la integració dins l’ambient cultural i artístic del noucentisme gironí.

La  proposta, impulsada pel Consell Comarcal del Gironès, la Fundació Rafael Masó, el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona i el Museu d’Art de Girona, amb el suport del comissariat de l’Any Puig i Cadafalch, presenta un seguit d’activitats que permetrien situar a la ciutat en la commemoració de l’Any Puig i Cadafalch. Totes aquestes activitats s’han pogut realitzar gràcies al suport  l’ajuda de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i, especialment, els comissaris de la commemoració de l’any Puig i Cadafach, Mireia Freixa i Eduard Riu-Barrera.

Programa d’activitats
Entre les activitats previstes cal destacar l’exposició que es portarà a terme del 19/12/2017 al 21/3/2018 organitzada per Fundació Rafel Masó “Puig i Cadafalch, Masó i els banys de Girona” a Casa Masó.

La commemoració també preveu una jornada pell 26 i 27 de gener de 2018 organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona “Els Banys Àrabs de Girona i l’atracció per l’estil moresc”al Col•legi d’Arquitectes. També el 26 de gener de 2018 a les 21 h hi haurà una representació teatral “Puig i Cadafalch, un croquis” amb guió de Marc Rosich i intèrpret Sergi Mateu a la Sala La Planeta. Aquest acte correspondrà amb la inauguració d’Escenaris 2018.

Paral•lelament es portarà a terme diverses visites especialitzades i d’altres per al públic en general i, també, publicacions com “Els Banys Àrabs” de Quaderns de la Revista de Girona – Diputació de Girona i La Caixa.

Nota publicada, dijous 14 de desembre de 2017