Select Page
El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat aquest vespre un pressupost, que ascendeix  a la quantitat de 18.053.977,34 €, un 9,12% superior a l’actual (16.545.799,71 €). Paral·lelament també s’ha aprovat el pressupost de l’Escola de Música del Gironès que ascendeix a la quantitat de 693.979,28 € i el del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt de 4.534.759,40 €. Amb tot el pressupost consolidat del Consell Comarcal del Gironès per al 2018 ascendeix a la quantitat de 23.282.716,02 €.

El pressupost 2018 s’ha aprovat amb els vots a favor dels dos grups de l’equip de govern (CiU i ERC-AM), mentre que els grups a l’oposició (PSC-CP, CUP-PA, ICV-EUiA-EPM-BCN EN COMÚ-GUANYEM BCN-E, PP) s’han abstingut. El grup de C’s hi ha votat en contra.


L’augment del pressupost està motivat, com l’any passat, per l’increment dels programes vinculats al Servei d’Ocupació de Catalunya, l’augment del servei de gestió de menjador i beques menjador i, al creixement dels serveis de l’àrea de Medi Ambient. En aquesta àrea cal destacar que s’incorpora per primera vegada la despesa associada al nou servei d’obertura i manteniment de les franges de protecció dels incendis forestals.

Es tracten d’uns pressupostos amb una clara vessant social, prioritzant el benestar de les persones. Gran part del volum econòmic que es destinarà a les actuacions d’àmbit social per proporcionar recursos i serveis a les famílies més desafavorides per l’actual situació econòmica. Per altra banda un gran paquet d’actuacions, són les relacionades amb el món de l’ensenyament i concretament amb la gestió de les beques menjador.

Cal manifestar que aquest pressupost és un clar reflex de la col·laboració estreta entre els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal en la prestació de serveis.

Tal com es va fer l’any passat, el pressupost del 2018 continua detallant i desglossant les diferents partides de despeses i ingressos. El motiu és fer que aquesta “expressió xifrada” sigui el màxim de comprensible tant pels polítics com també pel ciutadà.

Seguint la línia de transparència del Consell Comarcal el pressupost serà exposat tant en el seu Portal de Transparència com també en la pròpia pàgina web del Consell mitjançant gràfics per fer-lo el més entenedor i senzill possible.

Els Consells Comarcals són una administració prestadora de serveis delegats, el que condiciona els projectes que es puguin portar a terme. En aquesta línia Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès, ha indicat que es tracta d’un pressupost molt realista “Tenim el camí marcat. Ara el que ens toca és ser eficients i gestionar els pocs recursos de la millor manera possible”.

Busquets ha afegit que “es tracta d’un pressupost marcat pel context econòmic de contenció de la despesa. El seny en la formulació dels comptes i la col·laboració amb els Ajuntaments ha de derivar en una gestió fàcil i, alhora, eficaç”.

Nota publicada, dimecres 20 de desembre de 2017