Select Page
Diversos espectacles de gran qualitat: Grans i Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris Dansa, Circ, Màgia i cafè-teatre seran els protragonistes del gener fins al juny a la comarca del Gironès.

86 representacions a la comarca del Gironès i una previsió de més de 16.000 espectadors.

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 16 ajuntaments del Gironès han presentat avui Escenaris 2018 a La Sala Planeta de Girona


Enguany Escenaris que arriba a la seva catorzena edició amb una oferta de més de vuitanta representacions se celebrarà del 26 de gener al 17 de juny a diferents municipis de la comarca del Gironès.

Concretament, els 16 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix.

Amb 14 anys, es consolida la difusió i dinamització d’Escenaris entre el públic de la capital i la comarca, fomentant d’aquesta manera que la públic sigui itinerant.

La presentació ha anat a càrrec del tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, la directora artística d’Escenaris, Clara Saperas, la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca i, finalment, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

El tècnic de cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i ha esmentat algunes de les representacions que es portaran a terme: com “Les noies de Mossbank road” o “El Compte Arnau”.

La directora artística d’Escenaris, Clara Saperas, ha explicat que es consolida la presència de companyies de les comarques gironines.

La consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, ha destacat el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, com a dinamitzadors i coordinadors de l’esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local.

Al mateix temps, Roca ha recalcat la importància de la mancomunació cultural en  aquests projectes locals. “D’aquesta manera els fem útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca, fent possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions” ha destacat la consellera.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha expressat que “Escenaris és un festival ja consolidat, en què totes les institucions que participem en aquest projecte volem impulsar la cultura arreu del territori. Des de la Diputació, sempre hem treballat en aquesta línia. Creiem que el treball conjunt amb el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments i les companyies de teatre professional permetrà seguir oferint a tots els gironins un nombrós ventall d’espectacles. Seguim i seguirem apostant per la professionalitat i pel treball ben fet; i això, de ben segur, es demostrarà amb la satisfacció i l’afluència del públic”.