Select Page
El programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès” el resultat del treball de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i l’Associació Comarcal de Guies de Natura del Gironès, per tal de conèixer l’entorn dels municipis del Gironès. Es tracta d’una activitat consolidada i arrelada en el territori i amb un públic fidel però que cada any incorpora novetats interessants.
Clica aquí per conèixer el programa  “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès”

El programa compta amb un total 19 sortides quinzenals repartides al llarg de l’any (excepte juliol i agost) acompanyats d’un guia de natura que proposa al participant descobrir, enflairar i emocionar-lo amb el patrimoni natural i cultural, tot coneixent els orígens, les tradicions i les particularitat del municipi que es visita.
El programa també diferencia les sortides segons la seva dificultat, tot i que la majoria de les quals són de nivell baix i per tant aptes per a tots els públics. 
Enguany s’han afegit al programa dues rutes noves, concretament al municipi de Flaçà amb la ruta “Entre boscos i camps” i la ruta “Al cor de les Gavarres” a Cassà de la Selva, aquesta última inclou una mostra de la pela del suro a Can Vilallonga, finca gestionada pel Consorci de les Gavarres.
També s’han incorporat novetats en algunes de les rutes tradicionals, com és el cas de la sortida ornitològica de Girona, o la volta sencera al Volcà de la Crosa entre els municipis d’Aiguaviva i Bescanó.
Algunes sortides també es complementen amb tastos de productes per tal de donar a conèixer els productors locals i convertir-los en atractius turístics de la nostra destinació. Com és el cas del iogurt la Granja La Selvatana de Campllong, el celler Erm de les Serres de Madremanya, la coca Ermessenda de la Pastisseria Reverter, els vins del celler Eccocivi de Sant Martí Vell. 
En aquesta edició es compta per primera vegada amb la col•laboració de l’empresa Aigües de Sant Aniol que obsequia als participants amb una ampolleta d’aigua. També es preveu, com en les darreres edicions, la col•laboració amb l’empresa Haribo amb el lliurament a tots els participants d’una bossa de llaminadures per tal que tots els sentits siguin presents durant la vista, el gust també. 
Segons Quim Roca, Conseller Comarcal de Turisme, “Aquest és un programa que ajuda a conèixer millor la comarca a les persones que hi vivim i ajuda a descobrir nous indrets a les persones que provenen d’altres comarques, per tan tothom hi té cabuda. No sols es tracta de sortir a caminar, durant la ruta, amb les explicacions dels Guies de Natura del Gironès s’aporta un valor afegit. “
Roca ha afegit que “des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès s’ha treballat en un programa per oferir la màxima qualitat turística en cada sortida i potenciar l’entorn natural, el patrimoni cultural o la gastronomia del territori.” 
Nota publicada, dimecres 14 de febrer de 2018