Select Page
Aquest matí s’ha dut a terme la segona jornada de formació en polítiques i gestió cultural organitzada pel Consell Comarcal del Gironès.
Les polítiques culturals i la gestió cultural han fet un gir important per donar resposta a noves demandes de la població, però també per a sobreviure al canvi de la disponibilitat de recursos econòmics i humans en el context de la crisi econòmica i social dels darrers anys.

La política i els models de gestió cultural de les administracions locals tenen avui una oportunitat per ser més transversals, més sostenibles i cercar nous impactes. Temes com la diversitat, la transversalitat, els drets culturals, la capacitat educativa de les arts son avui els grans àmbits de reflexió. 

Prop de 60 participants de les comarques gironines s’han pogut formar en temes diferents com polítiques culturals, gestió pública i drets fonamentals, diversitat cultural, convencions internacionals i bones pràctiques, cultura i educació, gestió local i cooperació cultural internacional i eines, recursos i instruments per a la gestió cultural.
La jornada ha anat a càrrec d’Àngel Mestres, Trànsit Projectes. Mestres ha explicat com compartir les possibilitats que ofereix la cogestió d’espais culturals, on l’administració local no arriba i, també ha analitzat les possibilitats que ofereixen els centres cívics i altres equipaments com a plataformes culturals de proximitat.
Per a fer-ho ha posat exemples dels centres cívics de Barcelona com espais de cultura de proximitat, de la gestió compartida entre administració pública i empresa de projectes i equipaments culturals i, finalment de projectes de gestió cultural i transversalitat.
Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura, ha manifestat aquesta segona edició ha estat una èxit de participació.. “Volem que els electes i els tècnics ens facin arribar les seves necessitats per tal de poder oferir formacions de qualitat i útils per la gestió de la cultura”. Roca ha afegit “Des del Consell Comarcal del Gironès, apostem per fer arribar la cultura a tots els nivells, una bona formació dels professionals és clau una gestió eficaç”.

Nota publicada, divendres 2 de març de 2018