Select Page
El passat 29 de desembre es va iniciar el Programa Treball i Formació a través del qual s’han contractat trenta-nou persones que estaven en situació d’atur al Gironès.
Aquestes contractacions s’han fet en el marc del Programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, programa que vol fomentar l’ocupabilitat de les persones majors de 45 anys en situació d’atur que han esgotat totes les prestacions i subsidis, persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i dones en situació d’atur.

Treball i formació es realitza amb la col•laboració de 14 ajuntaments de la comarca:  Campllong, Sant Gregori, Cassà de la Selva, Aiguaviva, Celrà, Bescanó, Sant Julià de Ramis, Bordils, Vilablareix, Fornells de la Selva, Llagostera, Flaçà i Canet d’Adri.
 
La finalitat del programa és facilitar a les persones participants la realització d’una activitat remunerada. D’altra banda, les persones participants realitzaran accions formatives durant el contracte de treball dins la jornada laboral. Aquestes accions tenen el propòsit de fomentar la formació permanent al llarg de la vida com a mitjà per millorar coneixements, competències i aptituds amb una perspectiva personal, cívica i social.
 
Per tal d’executar els projectes de plans d’ocupació s’han formalitzat 39 contractes d’obra i servei d’una durada entre 6 i 12 mesos a jornada completa. Durant aquest període, es duran a terme projectes comarcals relacionats amb els equips de neteja en espais municipals, agents cívics per a la millora de la recollida selectiva i la convivència ciutadana i el suport administratiu en projectes supralocals.
 
Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, ha valorat positivament l’acció. “Volem ajudar a la creació de nous llocs de treball per a totes aquelles persones que estan a l’atur. Des del Consell apostem per aquests programes d’ocupació que fomenten la inserció laboral de persones aturades i amb dificultats d’integració en el mercat laboral
 
Busquets ha afegit que “totes les persones contractades  realitzen una formació relacionada amb el 
seu lloc de treball en horari laboral per tal de garantir una millora significativa en la seva ocupabilitat una vegada finalitzat el període de contractació“.
Nota publicada, dimecres 14 de març de 2018