Select Page

Existeixen 14 ateneus cooperatius a Catalunya fruit d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Són espais de trobada i serveis de referència al territori per fomentar l’economia social i cooperativa. Les terres gironines disposen d’Ateneu propi, creat a finals de 2016, format per organitzacions públiques i privades que han donat impuls i forma a la iniciativa i que actuen de manera coordinada per promoure i enfortir l’economia social i cooperativa al territori.

Els resultats obtinguts amb les actuacions realitzades des de la seva creació i durant tot l’any 2017 han estat els següents: atenció a més de 1.400 persones usuàries, 13 insercions en empreses d’economia social, 1 cooperativa constituïda: Cultural Rizoma SCCL, més de 400 hores d’assessoraments i acompanyaments, més de 30 entitats col·laboradores, de 12 a 21 entitats agrupades.
L’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines té com a missió afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa per aconseguir una major ocupació, estable i de qualitat, dins el territori. Ha nascut amb la voluntat d’esdevenir l’antena i l’altaveu de l’economia social al territori, identificar necessitats i oportunitats del sector i oferir una àmplia carta de serveis integrals per a l’aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social.
Aquest segon any d’activitat, el 2018, amb l’objectiu d’assolir un major àmbit d’actuació, s’estructura  en un Ateneu central, que comprèn el Gironès i el Pla de l’Estany, i dos cercles, el cercle oest: la Selva, la Garrotxa i el Ripollès i el cercle est: l’Alt i el Baix Empordà.
L’Ateneu està a disposició dels serveis de promoció econòmica, ocupació i joventut dels ens locals en aquells casos en què detectin iniciatives i/o projectes d’economia social i empreses susceptibles d’integrar l’economia social per a donar-los suport integral mitjançant assessorament i acompanyament, formació i estratègies de creixement, transformació i continuïtat. 
Aquestes són les dades de contacte de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines:
Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines
Av. França, 22
Sarrià de Ter (Girona)
Tel. 972  405 455- Ext. 1
ateneu@ateneucoopgi.org
promocio@ateneucoopgi.org
consulta@ateneucoopgi.org
http://ateneucoopgi.org/author/ateneucoopgi/