Select Page

L’Ajuntament de Celrà iniciarà el gener de 2018 un projecte singular per a fomentar l’economia social i el cooperativisme al municipi, anomenat “Cop de coop al Barri Vell”. Això serà possible gràcies a un ajut econòmic de 19.920 € que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha atorgat a diferents entitats, cooperatives i a quatre ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha Celrà. L’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Celrà forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius des del 2016 i compta amb el suport tècnic d’un equip especialitzat d’ACGI, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines, que fomenta i acompanya persones emprenedores que volen crear la seva cooperativa. 

El projecte guanyador d’aquesta subvenció es va dissenyar conjuntament amb l’equip de treball de l’Engranatge i s’ha marcat els objectius següents:
  • Dinamitzar i desenvolupar el barri vell, que actualment té molts comerços tancats degut a l’envelliment de la població del barri.
  • Ocupar persones del poble en oficis/comerços de proximitat.
  • Fomentar el consum responsable i fer pedagogia de l’Economia Social i Solidària.
  • Crear cooperatives de treball.
Així, a partir del febrer s’inicia la fase de diagnosi i selecció de 15 persones que participaran en el projecte formatiu i de recuperació del barri vell, i se les animarà a emprendre un projecte cooperatiu, emmarcat en l’Economia Social i Solidària. L’especialitat formativa i el tipus d’activitat cooperativa es definiran segons el resultat de la diagnosi, tenint en compte les necessitats detectades per a la població de Celrà.

Més informació
http://www.celra.cat/web/index.php/ajuntament/promoci-econmica-mainmenu-124/4811-celra-dinamitzara-l-activitat-comercial-del-barri-vell-fomentant-la-creacio-d-una-cooperativa