Select Page
El proper dia 27 d’abril es celebrarà l’acte de cloenda de la tercera edició de Al Gironès llegim!

Aquesta cloenda es celebrarà a Can Trinxeria de Cassà de la Selva, amb un espectacle de Josep Tero, que amb el nom D’un mateix mar, ens portarà per l’obra de diverses poetesses catalanes i d’altres indrets de la Mediterrània.

L’espectacle tindrà lloc a les vuit del vespre i és d’entrada lliure.


Amb Al Gironès llegim! el Consell Comarcal del Gironès i catorze ajuntaments de la comarca, a més del Servei Comarcal de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, reuneixen sota un mateix nom més de 80 activitats de foment de la lectura.

Els ajuntaments participants són: Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis-Medinyà, Sant Martí de llémena, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Lectures de llibres, caminades literàries, vermuts de lletres, exposicions, contes infantils, jocs, música, entre moltes més activitats, s’han pogut gaudir des del primer cap de setmana de febrer fins la Diada de Sant Jordi. Totes aquestes activitats s’han desenvolupat en equipament municipals, principalment biblioteques i aules de lectura, però també en escoles, auditoris o fins i tot en espais naturals.

Amb aquesta difusió conjunta es vol donar més visibilitat a totes aquestes accions, potenciar-ne la creació de noves, al mateix temps que s’incentiva la mobilitat de públic d’un municipi a l’altre, partint de la idea que la lectura és un dels pilars bàsics, si no el més important, que sustenta la cultura en tota societat.

Enguany, aquesta edició ha estat dedicada a l’any Europeu del Patrimoni Cultural, i adherida al programa que per aquesta efemèride ha creat la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa moltes de les activitats programades estaven relacionades amb aquesta temàtica.

Autor fotografia: Juan Miguel Morales
Nota publicada, dimarts 24 d’abril de 2017