Select Page
El Consell Comarcal del Gironès és l’únic de les comarques gironines que rep el segell.

El Segell s’obté sempre que es compleixin més d’un 85% dels 49 ítems proposats per l’organisme avaluador.
 

A nivell de Catalunya, només 6 Consells Comarcals han rebut aquesta distinció.


Amb un 91,84% de transparència, en Consell Comarcal del Gironès és l’únic de tota la demarcació que aconsegueix el Segell Infoparticipa i el segon a nivell de Catalunya (només l’Alt Penedès el supera amb un 93,88%). L’any passat ja va aconseguir el segell amb el 89,80% i enguany s’ha treballat per tal de millorar aquest índex. L’estudi InfoParticipa avalua, cada any, totes les pàgines web dels Consells Comarcal de Catalunya i en base a 49 indicadors estableix l’obtenció del Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública comarcal.

Aquesta és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) segons la informació que facilita cada Consell Comarcal a través del seu web i que permet que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos econòmics i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de credibilitat i facilita l’accés de la informació pública als ciutadans d’una forma senzilla i àgil.

L’entrega dels guardons, va tenir lloc ahir, dimecres 25 d’abril, a l’Auditori del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència i comunicació.

A l’acte va assistir Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès que ha recalcat que s’ha fet molta feina per assolir aquest resultat però que queda encara feina per fer. Per això, Roca ha manifestat que la intenció de l’equip de govern és el de continuar treballant en la línia de transparència i de fer arribar els diferents serveis que ofereix el Consell Comarcal del Gironès a tots els ciutadans de manera clara, amena i el màxim d’accessible.

Nota publicada, dijous 26 d’abril de 2018