Select Page

Divendres 27 d’abril, i amb un concert d’en Josep Tero al jardí de Can Trinxeria de Cassà de la Selva, finalitzava la tercera edició d’ Al Gironès llegim! Una edició que ha comptat amb més de 80 activitats de foment de la lectura repartides per quinze poblacions de la comarca del Gironès.

Des del mes de febrer fins a la setmana de Sant Jordi, els ajuntaments de Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis-Medinyà, Sant Martí de Llémena, Sarrià de Ter i Vilablareix, juntament amb el Servei Comarcal de Català del Gironès del Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, han organitzat un llarg seguit d’accions de foment de la lectura: contes, vermuts literaris, exposicions, caminades, concerts, recitals, tallers, jocs… Totes elles són activitats gratuïtes, molt participatives i obertes a tot tipus de públic.

L’objectiu és fomentar la lectura entre persones de totes les edats, donant cobertura amb un projecte aglutinador, a les ja habituals accions que des de fa molts anys es celebren en biblioteques, espais culturals o espais públics. Alhora, amb aquest nexe, es potencia que se’n facin de noves, o que es puguin visibilitzar més, o que es comparteixi públic d’un municipi a un altre, per posar només uns quants beneficis.

Enguany el projecte s’ha dedicat a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, per la qual cosa moltes de les activitats programades hi han estat relacionades, fet que reforça el vincle entre ajuntaments participants.

Tres mesos de programació que varen culminar amb la veu i la guitarra de Josep Tero, acompanyat per la seva formació, musicant les paraules de diverses poetesses catalanes, sota els arbres de Can Trinxeria de Cassà de la Selva i davant un nombrós públic.

Nota publicada, dimecres 2 de maig de 2018