Select Page
Al Gironès es llencen aproximadament 1.000 t de residus d’aparells elèctrics i electrònics, molts dels quals es podrien reutilitzar
A partir del 23 de novembre, el Consell Comarcal del Gironès posa en marxa un nou servei de recollida gratuïta d’aparells elèctrics i electrònics reutilitzables a Girona, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis-Medinyà. 
Clica aquí per descarregar-te el díptic informatiu del servei de recollida gratuïta a domicili d’aparells elèctrics i electrònics reutilitzables
Clica aquí per descarregar-te el nou servei de reutilització d’aparells elèctrics i electrònics de la xarxa comarcal de deixalleries

Els aparells elèctrics i electrònics cada vegada tenen una vida útil més curta i és més difícil reparar-los. Les característiques dels seus materials com ara plàstics, vidres, bateries i components electrònics en dificulten la seva recuperació. 
El Consell Comarcal del Gironès, juntament amb el centre especial de treball TIRGI, inicia aquest nou servei de recollida i reutilització, a través de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, per evitar que molts d’aquests aparells esdevinguin residus.
Els usuaris de Girona, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis-Medinyà, podran sol•licitar una recollida gratuïta a domicili tant de petits aparells (torradores, microones, etc.), com electrodomèstics grans o aparells informàtics, trucant prèviament al 972494130. El servei de recollida es realitzarà tots els divendres; la 1a i 3a setmana de mes, als matins, i la 2a i la 4a, a les tardes. 
Només es recolliran els aparells que funcionen, que poden ser reutilitzats, o que requereixen una mínima reparació. El sol•licitant del servei de recollida haurà de signar una declaració responsable conforme l’aparell funciona, en cas contrari, haurà d’assumir el cost de 20 € pel seu transport.
Els aparells i electrodomèstics recollits es porten al mercat de 2a mà de la deixalleria de Sarrià de Ter on se’ls fa una posada a punt i es posen a la venda amb una garantia de 6 mesos. La deixalleria està gestionada pel centre especial de treball TIRGI que afavoreix la inserció laboral de persones amb dificultats o risc d’exclusió social.
Alhora, s’engega una xarxa de reutilització d’aparells elèctrics i electrònics a les deixalleries de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Sant Gregori i Sarrià de Ter. Tots els usuaris que hi portin aparells que encara funcionen, i poden ser reutilitzats,  podran informar el personal de la deixalleria per tal que marquin l’opció REUTILITZACIÓ en registrar la seva aportació. Tots els aparells recollits també es destinaran al mercat de 2a mà de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter.

Nota publicada, divendres 26 d’octubre de 2018