Select Page
El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat aquest vespre un pressupost, que ascendeix  a la quantitat de 18.469.414.38  €, un 2.30% superior a l’actual (18.053.977.34 €). Paral•lelament també s’ha aprovat el pressupost de l’Escola de Música del Gironès que ascendeix a la quantitat de 730.500.00 € i el del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt de 4.947.391.00 €. Amb tot el pressupost consolidat del Consell Comarcal del Gironès per al 2019 ascendeix a la quantitat de 24.147.305,38 €.

El pressupost 2019 s’ha aprovat amb els vots a favor dels dos grups de l’equip de govern (CiU i ERC-AM), mentre que els grups a l’oposició (PSC-CP, CUP-PA, ICV-EUiA-EPM-BCN EN COMÚ-GUANYEM BCN-E, PP) s’han abstingut. El grup de C’s hi ha votat en contra.
L’augment del pressupost està motivat, com l’any passat, per l’increment dels programes vinculats al Servei d’Ocupació de Catalunya de millora de l’ocupabilitat i la formació de les persones i, l’augment del servei de gestió de menjador i atorgament de beques menjador. 
Alhora aquest pressupost és un clar reflex de la col•laboració estreta entre els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal en la prestació de serveis.
Els Consells Comarcals són una administració prestadora de serveis delegats, el que condiciona els projectes que es puguin portar a terme. En aquesta línia Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès, ha indicat que es tracta d’un pressupost molt realista “Tenim el camí marcat. Ara el que ens toca és ser eficients i gestionar els pocs recursos de la millor manera possible”.
Nota publicada, dimecres 19 de desembre de 2018