Select Page
•Diversos espectacles de gran qualitat: Grans i Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris Dansa, Escenaris de Circ i Escenaris de Màgia seran els protagonistes del gener fins al juny a la comarca del Gironès.
•161 representacions a la comarca del Gironès i amb una previsió de superar àmpliament la xifra de 13.000 espectadors de l’any passat.
•Enguany el programa de mà és un retallable que permet crear escenografies pròpies. Els espectadors podran penjar l’escenografia a les xarxes socials a través de l’etiqueta #Escenaris2019. Amb aquesta iniciativa es vol fer participar el públic d’una forma original i creativa.  

Per consultar la programació: www.escenaris.cat 

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 16 ajuntaments del Gironès han presentat avui Escenaris 2019 a La Sitja de Fornells de la Selva. 
Enguany Escenaris que arriba a la seva quinzena edició amb una oferta de més de 160 representacions se celebrarà del 19 de gener al 30 de juny a diferents municipis de la comarca del Gironès.
Concretament, els 16 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix.
Amb 15 anys de trajectòria, es consolida la difusió i dinamització d’Escenaris entre el públic de la capital i la comarca, fomentant d’aquesta manera que la públic sigui itinerant. 
La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Fornells de la Selva, Narcís Boschdemont, el tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca i, finalment, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.
L’Alcalde de Fornells de la Selva, Narcís Boschdemont, ha donat la benvinguda a la  presentació agraint el suport del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona, així com dels ajuntaments que hi participen, “Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte; en aquest cas en el foment de la cultura”.
El tècnic de cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions. 
Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la incorporació del Teatre Municipal de Girona i La Planeta, fet que augmenta considerablement la difusió i dinamització d’Escenaris entre el públic de la capital i, engloba tot el teatre professional dins la programació. 
La consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, ha destacat el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, com a dinamitzadors i coordinadors de l’esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local. 
Al mateix temps, Roca ha recalcat la importància de la mancomunació cultural en  aquests projectes locals. “D’aquesta manera els fem útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca, fent possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions” ha destacat la consellera.
Roca ha destacat que darrera la programació d’Escenaris hi ha el projecte de dinamització de públics. Es tracta d’apropar la cultura a famílies en situació de risc o més desafavorides de la comarca. Aquests projectes socials pretenen posar a l’abast les diferents propostes teatrals que s’organitzen des d’Escenaris: oferir entrades a preus reduïts als espectacles, subvencionar directament la totalitat de l’entrada, o l’atorgament de beques per participar d’activitats d’aprenentatge i formació cultural, són algunes de les finalitats del projecte. 
El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha expressat que “Escenaris és un festival ja consolidat, en què totes les institucions que participem en aquest projecte volem impulsar la cultura arreu del territori. Des de la Diputació, sempre hem treballat en aquesta línia. Creiem que el treball conjunt amb el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments i les companyies de teatre professional permetrà seguir oferint a tots els gironins un nombrós ventall d’espectacles. Seguim i seguirem apostant per la professionalitat i pel treball ben fet; i això, de ben segur, es demostrarà amb la satisfacció i l’afluència del públic”. 
Piñeira ha insistit en que “S’està donant a conèixer, un any més, un format que funciona i funciona molt bé. És un festival ja consolidat i que va a més, on l’objectiu principal és el de crear cultural del teatre a partir de la suma de molts esforços. Des de la Diputació de Girona, apostem per projectes com aquest aconseguint que el teatre de qualitat arribi també als pobles més petits”.

Nota publicada, dijous 17 de gener de 2019