El programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès” impulsat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i els Guies de Natura de la comarca celebra enguany la seva 10ª edició (2009-2019) i proposa, un any més, un programa anual de passejades guiades per tal de conèixer l’entorn dels municipis del Gironès. Es tracta d’una activitat consolidada i arrelada en el territori i amb un públic fidel, però que cada any atrau més persones i incorpora novetats interessants.

El programa compta amb un total 19 sortides quinzenals repartides al llarg de l’any (excepte juliol i agost) acompanyats d’un guia de natura que proposa al participant descobrir, enflairar i emocionar-lo amb el patrimoni natural i cultural, tot coneixent els orígens, les tradicions i les particularitat del municipi que es visita.
El programa també diferencia les sortides segons la seva dificultat, tot i que la majoria de les quals són de nivell baix i per tant aptes per a tots els públics. 
Enguany s’han incorporat variacions en l’itinerari en algunes de les rutes tradicionals, com és el cas de la ruta “Castell de Sant Miquel” a Girona que aquest any s’iniciarà la pujada per Campdorà, o la ruta “El castell que vigila el poble” a Cervià de Ter que ens portarà fins al castell de Cervià, recentment restaurant. 
Algunes novetats de l’any passat es mantindran aquest any, com el cas de la sortida ornitològica per les ribes del Ter de Girona degut al gran èxit que va tenir entre el públic.  
Com cada any, també hi ha sortides que es complementen amb tastos de productes per tal de donar a conèixer els productors locals i convertir-los en atractius turístics de la nostra destinació. Com és el cas del iogurt la Granja La Selvatana i l’empresa d’Anela Fruits de Campllong, la coca Ermessenda de la Pastisseria Reverter de Girona o els vins del celler Eccocivi de Sant Martí Vell. Amb aquestes activitats complementàries s’aconsegueix que tots els sentits siguin presents durant la vista, el gust també. 
En aquesta desena edició es compta un any més amb la col•laboració de l’empresa Aigües de Sant Aniol que obsequia als participants amb una ampolleta d’aigua. 

Nota publicada, dimarts 229 de gener de 2018