Select Page
El Segell s’obté sempre que es compleixin més d’un 85% dels 49 ítems proposats per l’organisme avaluador.
A nivell de Catalunya, només 4 Consells Comarcals han rebut aquesta distinció (Vallès Occidental, Maresme, Alt Penedès i Gironès)
Amb un 91,84% de transparència, el Consell Comarcal del Gironès és l’únic de tota la demarcació que aconsegueix el Segell Infoparticipa i el segon a nivell de Catalunya (només el Vallès Occidental el supera amb un 97,96%). L’any passat ja va aconseguir el segell amb 91,84% i enguany s’ha treballat per tal de mantenir aquest índex. L’estudi InfoParticipa avalua, cada any, totes les pàgines web dels Consells Comarcals de Catalunya i en base a 49 indicadors estableix l’obtenció del Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública comarcal.

Aquesta és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) segons la informació que facilita cada Consell Comarcal a través del seu web i que permet que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos econòmics i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties credibilitat i facilita l’accés al ciutadans d’una forma senzilla i àgil. 
L’entrega dels guardons, va tenir lloc ahir, dimecres 13 de març a l’Auditori del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència i comunicació.
A l’acte hi va assistir Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès que ha recalcat que s’ha fet molta feina per assolir aquest resultat però que queda encara feina per fer. Per això, Roca ha manifestat que la intenció de l’equip de govern és el de continuar treballant en la línia de transparència i de fer arribar els diferents serveis que ofereix el Consell Comarcal del Gironès a tots els ciutadans de manera clara, amena i el màxim d’accessible.

Nota publicada, dijous 14 de març de 2019