Select Page

De la mà del professor Euken Ledesma, l’EMG rememora els seus 30 anys als Banys Àrabs de Girona.

I la música en viu no hi podia faltar. Professors, alumnes, exalumnes i tot un seguit d’amics i amigues han anat acompanyant amb melodies l’exposició floral que l’Escola de Música del Gironès ha presentat als Banys Àrabs sota el nom EMG en clau de 30 anys.

Han estat intenses jornades de preparació, de treball, d’esforç col•lectiu i, sobretot, de participació present i futura la que han convertit l’Apodyterium dels Banys Àrabs en una obligació d’assistència, d’aturada, de contemplació, de gaudi. Qualsevol visitant entra expectant i en surt satisfet, encisat per l’atmosfera creada pels sons que es desprenen dels instruments tocats en directe pels incondicionals de l’EMG. Breus sons que encaixen de manera natural amb l’obra delicada, subtil, elegant i evocadora que és el petit recorregut floral que ofereix la sala principal dels Banys Àrabs. Tothom vol immortalitzar el moment del seu pas per l’exposició que ha liderat l’Euken. 
Un conjunt d’imatges retrospectives recorden al visitant de la tenacitat que atresora el projecte musical del Consell Comarcal del Gironès en forma d’aules de música als municipis de la nostra comarca, el Gironès. Un repte, una idea, un somni i al capdavall… sona la música de fons com una metàfora del pas del temps, de la universalitat de la música. 
No hi ha bellesa més gran que les flors i la música combinades en una arquitectura perenne, centúria rere centúria, com l’EMG que va néixer per quedar-se. I ara ja són 30 anys!
Nota publicada, dilluns 13 de maig de 2019