Select Page
El passat 26 d’abril es va celebrar l’acte de cloenda de la quarta edició de Al Gironès llegim! 
Aquesta cloenda es ca portar a terme al  Claustre del Monestir de Cervià de Ter, amb una lectura de poemes a càrrec d’Enric Casasses.
Amb Al Gironès llegim! el Consell Comarcal del Gironès i catorze ajuntaments de la comarca, a més del Servei Comarcal de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, reuneixen sota un mateix nom més de 80 activitats de foment de la lectura. 

Els ajuntaments participants són: Bescanó, Cassà de la Selva, Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis-Medinyà, Sarrià de Ter i Vilablareix.
Lectures de llibres, caminades literàries, vermuts de lletres, exposicions, contes infantils, jocs, música, entre moltes més activitats, s’han pogut gaudir des del primer cap de setmana de febrer fins la Diada de Sant Jordi. Totes aquestes activitats s’han desenvolupat en equipament municipals, principalment biblioteques i aules de lectura, però també en escoles, auditoris o fins i tot en espais naturals.
Amb aquesta difusió conjunta es vol donar més visibilitat a totes aquestes accions, potenciar-ne la creació de noves, al mateix temps que s’incentiva la mobilitat de públic d’un municipi a l’altre, partint de la idea que la lectura és un dels pilars bàsics, si no el més important, que sustenta la cultura en tota societat.
Nota publicada, dijous 23 de maig de 2019