Select Page
En  data 13 de maig de 2019 es va fer la primera sessió amb el grup de l’escola Aldric, en la qual es va explicar als alumnes de tercer de primària què era el petit comerç i per què és necessària la seva dinamització en el nostre territori. A la jornada també hi van participar el regidor de Comerç de l’Ajuntament de Cassà i la tècnica de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. 

La segona part, que es va realitzar amb el mateix grup però el dia 4 de juny, va consistir en una gimcana en la qual es van fer dos grups de 25 alumnes i van anar a visitar diversos establiments adherits a la Unió de Botiguers de Cassà de la Selva (la qual està formada aproximadament per 70 negocis del municipi) perquè veiessin i coneguessin de primera mà com funcionen els negocis a través d’una breu explicació del comerciants, seguida d’un torn de preguntes que prèviament havien preparat els alumnes. Concretament es van visitar 7 botigues del centre de la població: Sastreria Dausà, Tot Dolç, Mapfre, Agència de Viatges Adònia, 4 Passos, Perruqueria Tere Vera i Gamma Moda Interior.

Durant el torn de preguntes, els nens i nenes van aprendre com es col•loquen els productes, on els compren, els horaris dels establiments i què ven cada comerç. Els infants van aprendre també diversos conceptes i valors i van donar importància el fet que hi ha feina “fora d’horari” o a “porta tancada” un cop s’ha acabat la jornada laboral de cares al públic, i que els comerciants han de flexibilitzar el seu horari personal. Han reflexionat sobre el valor de fer allò que t’agrada i de ser feliç amb el teu dia a dia com a comerciant. S’han sorprès en conèixer negocis centenaris, que han passat de pares a fills any rere any, han conegut el significat de vendre experiències, d’acompanyar el client més enllà de la mateixa venda amb la creació d’un vincle de confiança i amb un assessorament personal, i han gaudit d’unes jornades úniques que els conviden a treballar l’emprenedoria i la dinamització comercial des d’un punt divertit i de primera mà.
Nota publicada, dilluns 1 de juliol de 2019