Select Page
En el ple extraordinari celebrat aquest dimecres 24 de juliol es va donar coneixement dels consellers i conselleres amb àrea, un total d’11 membres que formaran el consell de presidència. Les carteres de cada conseller i consellera comarcal són: Pilar Aliu (JxCAT) a Medi Ambient; Àdam Bertran (ERC) a Cultura i Turisme; Anna Maria Coll (ERC) a Esports i Joventut; Pere Lluís García (JxCAT) a Escola de Música del Gironès; Sònia Gràcia (JxCAT) a Ensenyament; Gemma Johé (ERC) a Igualtat i Gent Gran; Robert Mundet (JxCAT) a Serveis Econòmics; Toni Vidal (ERC) a Desenvolupament Local i Oficina Comarcal de Consum; Carles Ribas (JxCAT) a Cooperació i Serveis Tècnics; Marc Puigtió (ERC) a Serveis a les persones i Consorci de Benestar Social Gironès – Salt; i Quim Roca (JxCAT) a Governació, règim Interior, Transparència i Comunicació.
També es van designar tots els representants dels diferents grups comarcals JxCAT, ERC, CUP, PSC i C’s als organismes, entitats o institucions com el Consorci del Ter, el Consorci de les Gavarres, l’Escola de Música del Gironès, el Consorci de Benestar Social, el Consorci de les Vies Verdes o el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entre altres.

En quan a les retribucions el president Quim Roca (JxCAT) tindrà una retribució anual bruta de 35.000 euros per una dedicació parcial. El vicepresident primer, Marc Puigtió (ERC) també tindrà dedicació parcial amb una assignació de 35.000 euros anuals. I el segon vicepresident, Carles Ribas (JxCAT) tindrà una retribució de 15.000 euros anuals per una dedicació parcial menor.
També es va establir que els consellers amb àrea tinguin, en règim d’indemnització per assistències, un màxim de 10.500 euros/any i els consellers sense àrea i portaveus tinguin establert un màxim de 6.450 euros/any. Els consellers comarcals sense àrea percebran, també en règim d’indemnització, un màxim de 4.050 euros/any.
En el mateix plenari es van aprovar dos assessors per tasques de govern local, gestió de l’administració pública i comunicació.
La xifra total de càrrecs electes i càrrecs eventuals suma 331.300 euros, uns 4.000 euros superior a la xifra de 327.000 de l’anterior legisaltura. En la qual hi havia un conseller menys i un vicepresident més.
Tot seguit es va celebrar un ple extraordinari per tractar diferents temes de funcionament de les diferents àrees. Destacant l’aprovació del conveni marc de delegació entre el Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments de la comarca per la prestació del servei de recollida, tractament i valorització de residus municipals. En aquest sentit els municipis hauran de definir les delegacions a l’ens comarcal i el model de recollida que vulguin implantar de cara els propers anys amb el nou contracte comarcal previst de cara 2020 amb l’objectiu d’incrementar el percentatge de reciclatge a la comarca. Actualment són 23 municipis que tenen delegacions totals o parcials dels residus al Consell Comarcal del Gironès.

 Nota publicada, divendres 26 de juliol de 2019