Select Page
El Consell Comarcal del Gironès ha renovat aquest dimecres al vespre el Pla Comarcal de Prevenció de Residus del Gironès 2019-2020, destinat a la millora de la prevenció de residus i al consum responsable, i a consolidar les actuacions de prevenció dins de la gestió de residus municipals.
El document aprovat recull les línies estratègiques i objectius comarcals dels propers anys. Entre ells, disminuir la generació total de residus municipals en un 10 %, augmentar el grau de sensibilització i participació dels diversos actors socials en les estratègies comunes de prevenció de residus o reduir l’any 2020 en un 50% el malbaratament alimentari.

En la mateixa línia de sensibilització social, el Consell Comarcal del Gironès, també s’ha sumat a la vaga mundial pel clima que es farà el 27S per declarar de manera immediata l’”emergència climàtica”.
El president del Consell Comarcal de Gironès, Joaquim Roca, ha volgut destacar que el canvi d’hàbits de la ciutadania, és una de les tasques que s’han de fomentar des del Consell i aquest és el compromís que s’ha adoptat en Ple per mitjà de la declaració institucional en favor de la lluita per l’emergència climàtica.
Alhora, en el Ple d’aquest vespre, s’han aprovat dues mocions més. La primera d’elles presentada pel vicepresident Marc Puigtió, de suport a la llei 24/2015 i contra el tall de subministrament a les famílies amb deute. “No tolerarem l’amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país”, ha citat el portaveu. L’altra moció aprovada ha sigut la presentada per Quim Rodríguez a favor d’un control mediambiental al Gironès, amb la instal·lació entre d’altres, de sensors de control ambiental (de soroll, partícules i gasos contaminants) en els municipis de la comarca.
Girona, dimecres 18 de setembre de 2019.