Select Page

El Consell Comarcal del Gironès s’ha volgut sumar al manifest unitari amb motiu del Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que enguany ha volgut posar en relleu les violències sexuals.

D’aquesta manera a les 14 h s’ha fet una aturada de l’activitat del Consell que ha reunit a conselleres, treballadores i treballadors a l’exterior de l’edifici per a fer una lectura del manifest. En el text s’assenyala que tant les administracions com els agents socials han de seguir treballant coordinadament amb l’objectiu d’erradicar totes les formes de violència masclista així com donar suport a les dones supervivents. A més, també destaca la lluita constant i incansable de tots els moviments feministes així com el reconeixement de la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

El manifest l’ha llegit la consellera d’Igualtat i Gent Gran, Gemma Johé, que acompanyada pel president i pel vicepresident del Consell, Quim Roca i Marc Puigtió, ha transmès als concentrats les xifres de les quals disposa el Consorci de Benestar Social en el seu camp d’acció: “Aquest últim any des d’Atenció Primària del Consorci s’han atès 42 casos nous. Des del SIAD aquest any 2019 s’han atès per violència 41 dones i 38 estan en atenció psicològica”. La consellera també ha volgut destacar que en total, des de tots els serveis que ofereix el Consorci de Benestar Social, s’estan atenent, per desgràcia, unes 430 dones.

Tot seguit ha pres la paraula Jordi Corominas, psicòleg i coordinador del SIAD, que ha presentat els cartells que s’han elaborat des del Servei d’informació i d’atenció a les Dones i que s’han fet arribar als diversos municipis del Gironès per a donar visibilitat des dels consistoris a la violència envers les dones.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en solidaritat amb totes les dones que han patit i pateixen qualsevol tipus de violència.

Girona, dilluns 25 de novembre de 2019.