Select Page

En el marc del programa de Garantia Juvenil a Catalunya, el SOC incentiva la contractació en pràctiques de joves amb formació per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral i afavorir, d’aquesta manera, la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Aquest programa ofereix subvencionar contractes de treball en pràctiques durant un període de sis mesos a jornada completa, d’aquesta manera, el programa facilita que joves menors de 30 anys a l’atur puguin dur a terme un període de pràctiques laborals, en un termini de 4 mesos després d’haver acabat l’educació formal o bé de quedar-se en situació d’atur.

El Consell Comarcal del Gironès ha contractat 4 perfils de joves en pràctiques: un tècnic de suport en geolocalització, un tècnic de suport en informàtica i comunicació, un tècnic de suport en medi ambient i un tècnic de suport en secretaria, els quals van iniciar el seu contracte el mes d’octubre i el finalitzaran l’abril del 2020.

Al llarg del seu seguiment, els joves realitzen sessions d’orientació laboral on reben assessorament sobre com realitzar el currículum, on trobar oportunitats laborals o com afrontar una entrevista de feina a càrrec de la referent d’ocupació juvenil comarcal.