Select Page

Aquest dijous es va celebrar la quarta edició del Young Talent del Gironès. Una edició marcada pel seu format CONFINART per causa de la pandèmia del coronavirus.

El Young Talent és un concurs de talents artístics per joves del Gironès entre 15 i 29 anys, organitzat per l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès amb el suport de la Diputació de Girona, i que enguany ha celebrat la seva quarta edició. Cada participant té l’oportunitat de demostrar el seu talent artístic i s’hi podia participar individualment o en grup. En aquesta quarta edició s’establiren sis disciplines artístiques: arts plàstiques, arts escèniques, música, arts visuals, dansa i escriptura.

La gala de l’edició d’enguany s’havia de realitzar a la sala La Mirona de Salt el mes de maig, però les circumstàncies derivades de la crisi de la Covid-19 van fer que l’organització del concurs comences a treballar en una versió confinada d’aquesta, que finalment, aquest dijous es va realitzar per streaming i sota la batuta de Juan Cabrera, presentador de la gala.
El jurat, format per Mónica Aymerich (programadora cultural), Mireia Vallès (actriu), Jordi Planagumà (director de la Casa de la Música), Mar Bosch (escriptora) i Xavi Castillón (periodista especialitzat en cultura), va realitzar prèviament a la gala, una preselecció dels finalistes entre els més de 40 inscrits i es va emetre l’actuació dels tres escollits de cada disciplina. Un cop finalitzades, el jurat va fer les pertinents valoracions dels artistes i va decidir els guanyadors, moment en el qual es van fer les connexions en directe amb els premiats de cada categoria.

L’organització del Young Talent, ha volgut destacar que tot i les mancances evidents de l’edició d’enguany, s’ha pogut veure una versió diferent dels artistes en el seu format més confinat, que ha fet que les actuacions forçosament fossin diferents de la d’un marc presencial però que han pogut reeixir per unes propostes més originals i adaptades a les circumstàncies. Alhora, han volgut ressaltar l’alt nivell de les actuacions realitzades en les diferents disciplines. Segons la Consellera Comarcal de Joventut, Anna Coll, que el concurs s’hagi hagut de celebrar en un format confinat, no ha sigut cap excusa per a deixar d’estimular i promocionar el talent dels nostres joves del Gironès; uns joves plens de potencial que indubtablement formaran part del nostre futur.

Els guanyadors van ser David Flores (música), Neus Colomé (escriptura), Paula Ramis (dansa), Maitane Gutiérrez (arts plàstiques) i Maria Farré (arts visuals). A cada un d’ells se’ls va premiar amb 275 €.