Select Page

El festival Emergent 2020 s’estrena a Sarrià de Ter amb els protocols establerts per lluitar contra la pandèmia del covid-19, i amb la mateixa aposta pels artistes emergents, juntament amb altres de més consolidats.

La quinzena edició del Festival Emergent va portar les arts en viu a Sarrià de Ter i fins al 4 de juliol continuarà els seu recorregut per Sant Gregori, Cervià de Ter, Vilablareix, Fornells de la Selva i Madremanya.

El festival, sota l’organització de l’Associació Fringe compta amb el suport de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal i dels diversos ajuntaments participants, continua apostant pels artistes emergents, majoritàriament del país, juntament amb altres de més consolidats. Tots ells, formant una programació clarament multidisciplinària repartida en el territori del Gironès i incidint especialment en poblacions petites de fins a 5.000 habitants.

Es tracta d’espectacles de petit format i curta durada que fomenten el propi talent en estat pur, sense elements externs, creant un dinamisme poc habitual en els festivals, que juntament amb la qualitat de les propostes, esdevenen el distintiu diferencial i reconegut de l’Emergent. Un festival que a més, proposa en una mateixa nit diverses disciplines artístiques. Música, màgia, dansa, mim, titelles, humor, clown o el circ són alguns dels gèneres que es combinen a l’escena i converteixen la programació en si mateixa en un acte creatiu.

Ferran Palau, Sanjosex, Mazoni, Koko-Jean & The Tonics, Judit Neddermann, Halldor Mar, Las Karamba, Fel Faixedas, Pau Alabajos, Sr. Marcel·lí i Sr. Bohigues, Enric Montefusco, David Mauricio, Pere Rafart, Cia. Anna Confetti, Cia. Elena Martinell, Puppae Company, Cia. Puntmoc, La Reina, Yldor Llach, Cia. Helena Canas & Mac Lapuerta, Maria Villate, Silver and Gold, Txema, Kumbara i David Julià són els 25 artistes que conformen aquesta nova edició del festival.

El conseller de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, destaca que la cultura és un dels sectors que més aviat va haver de cancel·lar la seva activitat i un dels que més està trigant a poder recuperar-la. Des de l’Administració hi hem d’ajudar i facilitar aquesta recuperació i ser valents, complint totes les mesures de seguretat, perquè creiem fermament en el seu valor i perquè és un dret de la ciutadania.