Select Page

Treball i formació

Objectiu: oferir experiència laboral i formació a les persones més vulnerables per afavorir la seva ocupabilitat.

El Consell Comarcal del Gironès va iniciar el programa Treball i Formació el 17 de desembre passat amb trenta persones que estaven en situació d’atur al Gironès.

L’objectiu del programa Treball i Formació és facilitar a les persones participants una activitat laboral remunerada i donar-los una formació durant el contracte de treball per tal de millorar la seva ocupabilitat. El programa Treball i Formació combina un contracte laboral subvencionat, per enriquir l’experiència professional, amb formació professionalitzadora o transversal que s’imparteix durant el contracte, amb l’objectiu de millorar la qualificació professional de les persones participants. Les contractacions que s’han fet en el marc del Programa estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. El programa va adreçat a persones majors de 45 anys, en situació d’atur, que han esgotat totes les prestacions i subsidis, persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i dones en situació d’atur. El programa Treball i Formació es realitza amb la col•laboració de 17 ajuntaments de la comarca:  Campllong, Sant Gregori, Cassà de la Selva, Aiguaviva, Celrà, Cervià de Ter, Bescanó, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Bordils, Juià,  Vilablareix, Quart, Fornells de la Selva, Llagostera, Flaçà i Sarrià de Ter. Per tal d’executar els projectes de plans d’ocupació s’han formalitzat 30 contractes d’obra i servei d’una durada d’entre 6 i 12 mesos a jornada completa. Durant aquest període, es duran a terme projectes comarcals relacionats amb les tasques que realitzen els equips de neteja en espais municipals, agents cívics per a la millora de la recollida selectiva i la convivència ciutadana i el suport administratiu en projectes supralocals.

La finalitat del programa és facilitar a les persones participants la realització d’una activitat remunerada, mentre que les accions formatives tenen el propòsit de fomentar la formació permanent al llarg de la vida com a mitjà per millorar coneixements, competències i aptituds amb una perspectiva personal, cívica i social.

Per a qualsevol consulta, podeu adreçar-vos personalment a la seu del Consell Comarcal del Gironès (Avinguda de França, 221 – Sarrià de Ter), per telèfon (972 21 32 62) o per correu electrònic a: promocioeconomica@girones.cat