Select Page

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès tindrà Oficina de transició energètica per una durada de tres anys.

El Consell Comarcal del Gironès ja va presentar mesos enrere a la Diputació de Girona el projecte per a l’establiment de l’Oficina de transició energètica del Gironès, d’acord amb els criteris de selecció dels Consells Comarcals per a l’establiment de les oficines locals de transició energètica amb la participació de la Diputació de Girona. Ara, la Diputació de Girona ha resolt per aprovació de Junta de Govern Local, seleccionar al Consell Comarcal del Gironès (així com al del Baix Empordà i del Ripollès) per a l’establiment de l’oficina.

Aquest projecte que funcionarà durant un període de prova de tres anys, ha de servir per contribuir a l’assoliment a nivell local dels objectius del Pacte d’alcaldes per l’energia i el clima (PAESC) i la implantació del Pla d’energies renovables a les comarques gironines, al sector industrial, residencial, turístic i agrícola.

L’oficina s’ubicarà físicament a la seu central del Consell Comarcal del Gironès, i serà gestionada per un tècnic que seleccionarà la Diputació de Girona amb la participació del Consell Comarcal. Aquest, juntament amb l’equip tècnic de la Diputació de Girona i dels consells comarcals, promourà projectes concrets per mitigar el canvi climàtic en els sectors d’activitat generadors d’emissions i dinamització de l’execució dels nou plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC), que es redactaran i s’aprovaran durant el 2021, sobretot en les accions que impliquin el sector privat.

Tant la Diputació de Girona com el Consell Comarcals del Gironès han previst la possibilitat de prorrogar aquest període i de reforçar els recursos de les oficines, en funció dels resultats que s’assoleixin quant a la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.