Select Page

L’equip de govern del Consell Comarcal del Gironès, format per JxCat i ERC, coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, ha acordat proposar a la Generalitat el canvi de nom del Consell d’Alcaldes pel de Consell d’Alcaldies.

L’equip de govern del Consell Comarcal del Gironès, format per JxCat i ERC, compromès amb la igualtat de gènere i l’eliminació del vocabulari sexista a l’Administració, ha acordat proposar instar a la Generalitat de Catalunya el canvi de nom del Consell d’Alcaldes pel de Consell d’Alcaldies, coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El Consell d’Alcaldes es defineix com un organisme consultiu d’organització comarcal i s’ha denominat d’aquesta manera d’ençà de la seva creació. No obstant això, actualment aquest Consell, al Gironès, l’integren fins a sis alcaldesses (Bordils, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí de Llémena i Sant Martí Vell). I tot i això, a l’hora de parlar d’aquest òrgan, sempre s’hi fa referència com a ‘alcaldes’.

L’equip de govern del Consell creu que l’Administració ha de posar eines i recursos per tal que, no només amb les polítiques envers la ciutadania, sinó també amb la manera de comunicar-nos-hi i d’atendre-la, ajudem a aconseguir una societat més igualitària i justa. Si no tolerem el masclisme més visible, tampoc hem de tolerar el subtil.

Dimecres, 25 de novembre de 2020.