Select Page

El passat mes de novembre sis agents digitals es van incorporar al Consell Comarcal del Gironès per dur a terme tasques de suport i orientació en l’ús de l’administració digital i la realització de tràmits electrònics. Els tècnics/ques estaran distribuits/ïdes pels municipis del Gironès amb l’objectiu de donar suport a la ciutadania en tràmits electrònics. La finalitat del projecte és reduir la bretxa digital a tot el territori comarcal, juntament amb el pla de reactivació del Gironès.

Per demanar cita prèvia al servei de suport digital per la ciutadania, cal posar-se en contacte amb el seu ajuntament via telefònica o per correu electrònic, també poden trucar al telèfon del Consell Comarcal del Gironès al 972213262 o via mail a treballiformacio@girones.cat.

*Aquest projecte està emmarcat dins el Programa de Treball i Formació.