Select Page
El Director dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Girona, Raül Morales, ha presidit aquest migdia el consell d’alcaldes del Gironès. Com ja s’ha fet en d’altres comarques, el Departament de Governació ha aprofitat aquest fòrum per informar als dirigents municipals del procés de debat del projecte GovernsLocals.cat, un òrgan  que impulsa el Govern de la Generalitat, juntament amb la resta de les administracions catalanes per definir com ha de ser l’administració local catalana del futur.

Aquest projecte està dividit en sis àmbits de treball: Ordenació territorial i serveis a les persones, Organització dels governs locals, Relacions intergovernamentals, Nova governança, Innovant la gestió pública local i Finances locals. En el Consell Comarcal del Gironès s’han exposat qüestions  sobre l’ordenació territorial, els nivells de l’administració o l’elecció dels representants municipals.
Les sessions de debat al territori es faran entre l’octubre i el novembre i hi podran participar alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals. Segons Morales, en aquestes sessions “es debatrà sobre cadascun d’aquests àmbits i els resultats es faran arribar a la resta de càrrecs electes perquè, via telemàtica, puguin fer-hi les aportacions corresponents”.
També s’establiran diversos processos participatius a nivell municipal i es recolliran opinions a través del web GovernsLocals.cat, on hi haurà eines de debat dels sis àmbits de treball, a més d’un butlletí electrònic que fomentarà la participació dels electes.
Els documents es coordinaran en un comitè tècnic format per representats de totes les administracions i se sotmetran a la consideració d’un grup d’assessors, que podran assistir els equips dels àmbits de treball i aportar continguts i coneixement, com a experts en la matèria.
Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès ha afirmat que aquestes jornades ajudaran a donar veu als càrrecs electes del territori que són els que cada dia es troben en les dificultats de gestionar el seu Ajuntament.
El procés de debat finalitzarà entre els mesos de gener i febrer del 2017, amb una sessió on s’aportaran els resultats de les sessions territorials i de les aportacions telemàtiques dels càrrecs electes. D’aquesta sessió final en sortirà un document que es traslladarà al Parlament de Catalunya i que ha de servir com a base per a elaborar les futures lleis dels governs locals.

Nota publicada, dimecres 5 d’octubre de 2016