Select Page

Escenaris 202420è aniversari

Enguany arribem a la 20a edició d’Escenaris amb més participació que mai, un total de vint pobles i ciutats.

En total són 174 representacions de 137 espectacles en 19 ajuntaments, 20 pobles i ciutats (comptant Medinyà inclòs a l’ajuntament de Sant Julià de Ramis), més la Sala La Planeta.

Escenaris reuneix tota la programació de teatre professional de la comarca del Gironès de gener a juny, un fet que permet sumar esforços i visibilitzar una xarxa de programadors que va des dels grans teatres urbans fins als pobles més petits de la comarca.

En aquesta edició s’hi sumen els ajuntaments de Cervià de Ter i Sant Martí de Llémena.

En total els ajuntaments participants són els següents:

  • Municipis: Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis-Medinyà, Sant Martí Vell, Sant Martí de Llémena, Sarrià de Ter i Vilablareix.

I els teatres i espais culturals que ofereixen els espectacles són:

  • Teatres i espais culturals: Teatre de Bescanó, Teatre Municipal (Girona), Sala La Planeta (Girona), Espai La Pineda (Sant Gregori), Casal del Poble (Bordils), Teatre Casino Llagosterenc, Centre Cívic (Sant Julià de Ramis), Teatre l’Ateneu (Celrà), Plaça Major de Madremanya, Plaça del poble de Sant Martí Vell, Casal (Flaçà), Local Social (Medinyà), El Centre-Espai d’Arts Escèniques (Sarrià de Ter), Teatre La Sitja (Fornells de la Selva), Local Social (Quart), Teatre de Salt, Casal de Cervià de Ter, Cau de la Vall (Sant Martí de Llémena) i Can Gruart (Vilablareix).

En aquestes 20 edicions ja són més de 2.000 les representacions que s’hi hauran presentat. Entre aquestes, moltes, especialment dels pobles més petits, s’hi han programat gràcies a l’impuls d’aquest projecte. Això ha permès convertir en programadors estables a municipis de molt pocs habitants. Aquest fet és clau pel sector teatral i positiu pel públic, el qual disposa d’una oferta de qualitat en el propi municipi i al mateix temps està envoltat d’una xarxa de teatres que multipliquen i diversifiquen l’oferta.

Escenaris posa de costat la programació dels teatres urbans de la comarca, els quals figuren entre els més destacats del país, amb els petits programadors locals. D’aquesta manera es potencia que el públic combini l’assistència als teatres de més projecció amb representacions en pobles de la comarca, sent dues maneres diferents i complementàries d’anar al teatre. I, per altra banda, també es potencien nous públics pels quals la proximitat de l’oferta cultural és un al·licient o fins i tot a vegades una necessitat.

Escenaris també ofereix als ajuntaments participants:

  • Ajuts a la programació (25.000 euros)
  • Assessorament i suport per als programadors més petits
  • Projectes de dinamització de públic
  • Elements unificats de difusió (web, xarxes, programa de mà, anuncis… )
  • Coordinació intermunicipal
  • Evitar coincidències entre pobles (especialment teatres veïns)
  • Facilitar la mobilitat d’espectadors

Tota la programació es pot consultar al web: www.escenaris.cat