Select Page

El curs 2023-2024 l’Escola de Música del Gironès ha fet 35 anys i ho commemora essent present amb 15 aules repartides a 14 municipis de la comarca del Gironès!

Des dels seus inicis, per l’Escola de Música del Gironès hi han passat més de 7.000 alumnes.

L’Escola de Música del Gironès ha preparat un cicle d’audicions i concerts de l’11 al 19 de maig de 2024 al Claustre i altar major de la catedral de Girona i a l’església del Mercadal de Girona.

Uns actes que volen reconèixer la tasca educativa del nostre professorat, l’esforç i entusiasme de tots i cadascun dels nostres alumnes, però sobretot la implicació i participació activa dels ajuntaments de la nostra comarca que han cregut i creuen en el nostre projecte: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix; però també dels que n’han format part en el passat: Campllong, Cassà de la  Selva, Llagostera i Girona.

El projecte musical de l’EMG dona cobertura a tota la població de la comarca del Gironès i, fins i tot, més enllà dels municipis d’aquesta comarca. La ciutadania de comarques limítrofs al Gironès, davant la proximitat territorial d’alguna de les aules de música municipals al seu domicili, també accedeix a la formació musical que té implantada l’Escola de Música del Gironès al territori.

Per aquest motiu, la nostra participació que cada any realitzem al Girona, Temps de Flors enguany la fem al claustre de la catedral. Una exposició especial i de celebració la qual musicarem cada tarda i vespre. En aquest espai singular, exposarem simbòlicament el nostre aniversari i de retruc la nostra devoció per la música i el nostre compromís amb els nostres joves del Gironès. Música en viu i creació artística, expressió musical i ornamentació floral com a pont entre les persones i la cultura.

La presidenta del Consell Comarcal del Gironès i de l’EMG, Sònia Gràcia i Xuclà, recordava recentment que: El 1989 quan el conseller comarcal Sr. Miquel Bosch i Puig va presentar aquest projecte educatiu musical completament novedós i disruptiu (una escola de música desconcentrada a la comarca del Gironès) pocs podien pensar que arribaríem a dia d’avui amb una escola plenament consolidada i referent a Catalunya que aquest curs l’EMG ofereix formació musical a més de 700 persones.

El conseller comarcal de l’EMG, Robert Vilà i Brugués, manifestava que: L’origen de l’EMG es basa en què els infants en edat escolar de municipis petits de la comarca del Gironès puguin accedir a formació musical de caire extraescolar en el seu municipi o molt a prop d’aquest. Per això, el projecte requereix tres eixos on sostenir-se: unes infraestructures municipals idònies, un finançament adequat i el lideratge del Consell Comarcal del Gironès.

La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis i Carreras, en la preparació dels actes de l’EMG de Girona, Temps de flors ha indicat que: Des del primer moment hem posat en valor la tasca de l’EMG de tots aquests anys i les múltiples activitats que desplega aquesta escola en aquesta cita a la ciutat en el seu 35è aniversari. Musicaran cada dia, matí, tarda o vespre, un espai tan emblemàtic i central com el claustre de la catedral i des de l’Ajuntament els hem convidat a actuar el dia 12 de maig a l’església del Mercadal a les 6 de la tarda.

El dia 18 de maig a les 8 del vespre, l’EMG actuarà a la catedral de Girona en un concert obert al públic.

Convidem a tothom a assitir a la programació dels actes del 35è aniversari, però molt especialment durant el Girona, Temps de Flors a l’actuació a l’alta major de la catedral i a visitar la nostra exposició al claustre de la catedral. És una ocasió única i irrepetible!